DSC_0349

Το τσουρέκι δεν σου βγήκε και πολύ καλό ή μπαγιάτεψε; Μην το πετάξεις. Φτιάχνει το πιο γιορτινό πρωινό μέσα σε λίγα λεπτά!

DSC_0293

Το μυστικό για να βγουν τραγανές και σωστές στο εσωτερικό τους αυτές οι αβγόφετες, είναι το ξεραμμένο τσουρέκι, αυτό που δεν είναι πια αφράτο. Αν σκοπεύεις να τις φτιάξεις για πρωινό, αποβραδίς κόψε σε χοντρές φέτες το τσουρέκι και άστο να ξεραθεί στον πάγκο της κουζίνας. Το άλλο μυστικό είναι το αληθινό, αγελαδινό βούτυρο που θα δώσει το υπέροχο άρωμά του, στο πιο λαχταριστό ξύπνημα.

Υλικά

10 χοντρές φέτες από τσουρέκι

1 πακέτο βούτυρο γάλακτος Lurpak 250 γρ.

2 αβγά

1 ποτήρι γάλα

Από πάνω μπορείς να βάλεις ό,τι σου αρέσει, σος σοκολάτας, μαρμελάδα, να τις πασπαλίσεις με ζάχαρη και κανέλα. Ταιριάζουν, όμως, υπέροχα και με αλμυρές γεύσεις: με φρέσκο τυρί κρέμα ή με ένα κίτρινο τυρί.

DSC_0329 (1)

 

Εκτέλεση

Σε ένα ανοιχτό, φαρδύ μπολ, χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι λειώνουμε το βούτυρο.

Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, είναι έτοιμο.

Βουτάμε την κάθε φέτα και από τις δυό πλευρές στο μείγμα του αβγού. Προσοχή, όμως, εδώ, στη λεπτομέρεια. Βουτάμε γρήγορα και ελάχιστα την κάθε πλευρά, χωρίς να αφήσουμε το τσουρέκι να παπαριάσει μέσα στο υγρό.

Τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δυό πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να καραμελλώσουν ωραία.

Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τις τρώμε οπωσδήποτε καυτές από το τηγάνι!

DSC_0319

Το καλό πρωινό αξίζει Lurpak!