arnakimediosmo

Ο Γιάννης και η Γωγώ, οι αγαπημένοι μας χασάπηδες, μου μαγείρεψαν αυτή τη συνταγή στην εκπομπή. Από τις πιο άξιες και σχολαστικές μαγείρισσες που ξέρω, η Γωγώ σκέφτηκε να βάλει δυόσμο σε μια κλασική συνταγή, ο οποίος δίνει απίστευτη δροσιά και άρωμα στο κρέας του αρνιού. Εδώ, βέβαια, το πιο σημαντικό είναι πάντα η ποιότητα: να βρεις ένα μαλακό, ωραίο, ντόπιο αρνάκι.

Υλικά

11.5 κιλό αρνάκι από μπούτι

2 σκελίδες σκόρδο

15-20 φύλλα φρέσκο δυόσμο

ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

ροζ πιπέρι

1 ζωμό λαχανικών

1 ποτηράκι του κρασιού κρασί

αλάτι-πιπέρι

σπάγγος

Εκτέλεση

Παρακαλούμε τον καλό μας χασάπη να ξεκοκκαλίσει το μπουτάκι και να το ισιώσει να γίνει επίπεδο.

Απλώνουμε στον πάγκο μας το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, απλώνουμε πάνω του το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το ροζ πιπέρι.

Με το χέρι το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και ζητάμε βοήθεια από κάποιον κοντά μας για να το δέσουμε σφιχτά, γύρω-γύρω με σπάγγο.

Το βάζουμε σε πυρέξ ή σε ταψάκι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό και το κρασί. Το αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς στο φούρνο για 2-2.30 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά-καλά. Φροντίζουμε στη διάρκεια του ψησίματος να το γυρνάμε και να το περιχύνουμε συχνά με το ζουμάκι του.

Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά, το κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.