IMG_4334

Το κρητικό απάκι το ξέρουμε κυρίως, χοιρινό. Η εταιρία Ζουριδάκης, πειραματίστηκε και έφτιαξε απάκι από ολόκληρο φιλέτο κοτόπουλου. Και το πείραμα πέτυχε. Ακόμη κι εγώ που δεν τρώω απάκι επειδή δεν αγαπώ το χοιρινό και το λίπος του, λάτεψα αυτό το ζουμερό, βελούδινο φιλέτο με το διακριτικό καπνιστό άρωμα και τα βουνίσια μυρωδικά. Άπαχο και ελαφρύ, το τρως σαν αλλαντικό ή το βάζεις σε ομελέτες και τηγανητά αβγά. Εγώ το σοτάρω και το σβήνω με λίγο μπαλσάμικο, ιδανικός τσιπουρομεζές ή ένα γρήγορο φαγάκι.

Ζουριδάκης, Αθηνάς & Ευριπίδου 25, Αθήνα, 210 3211109

Γούναρη & Νικήτα 1 Πειραιάς, 210 4 1111 08