Τρεις φίλοι, ο Παύλος Πότσιος (Soul, Swing), ο Δημήτρης Κουτρουβιδέας και ο Ρωμανός Λόκντεβ στήνουν ένα ταξίδι στα νησιά Andaman της Ταϋλάνδης απέναντι από τις «μεγάλες πίστες» της Πειραιώς.
Τα χειροποίητα μακραμέ του Ρωμανού πλέκουν κατακόκκινα φωτιστικά, αχυρένιοι και μπαμπού πολυέλαιοι θυμίζουν φωτισμένους κοκοφοίνικες του Ειρηνικού, το κόκκινο του πιο εξωτικού πάθους μπλέκεται με το τιρκουάζ του ωκεανού, τα απλά, καθημερινά υλικά στήνουν το σκηνικό μιας τάι-ταβέρνας που επιπλέον αναλαμβάνει μια κοσμοπολίτικη κρουαζιέρα στις μουσικές του πλανήτη, για να ζήσεις το όνειρο τραγουδιστά και κεφάτα, παρέα με ένα κιρ-ρουαγιάλ με φρέσκο λάιμ ή με ένα andaman κοκτέιλ με ρούμι, μάνγκο, τζίντζερ και βασιλικό στο μπαρ. Ο κύριος Λα και η κυρία Τεκ, βέροι andaman-ιώτες, αφαιρούν τα πολλά ντεσιμπέλ της αφόρητης κάψας από την ταϋλανδέζικη παράδοση-αν και θα χαρούν να τους ζητήσεις ένα κάρυ που να βγάζει φλόγες από την καρδιά του-και μαγειρεύουν τη γεύση τους ξεκάθαρα, με όλα τα ολόφρεσκα αρώματα του τζίντζερ, του γκαλάνγκαλ, του φρέσκου κόλιανδρου-που εδώ σου προσφέρεται περίσιος σε μπολάκι σε περίπτωση που είσαι τρελός φαν-του τζίντζερ και του λάιμ. Για τη σούπα tom yun με γαρίδες, φύλλα λάιμ, ντομάτα, μανιτάρια και λέμονγκρας, όπως και για την tom khakai με κοτόπουλο, γάλα καρύδας, μανιτάρια, καφίρ και γκάλανγκαλ θα μπορούσα να ερωτευτώ για πάντα τον κύριο Λα, το ίδιο και για το πράσινο κάρυ του με κοτόπουλο, αρακά, μελιτζάνες, πιπεριές και μπαμπού. Η σαλάτα yam woon με τα διάφανα ρυζοnoodles φυσά μια ολόδροση αύρα από ντομάτα, κόλιανδρο, κιμά γαρίδας και χοιρινού, τα dumplings στον ατμό με χοιρινό κιμά, από τα πιο αρωματικά, τα πιο βελούδινα που έχουν ποτέ προσγειωθεί στην ταπεινή μας πρωτεύουσα. Fun, εξωτισμός και νοστιμιά σε οικονομικό πακέτο που σου φτιάχνει το κέφι, τώρα το καλοκαίρι και στη μαγική ταράτσα, με θέα στην πόλη.
Αλόπης 65 & Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα, 2112104939