20170302_202025

Το ηπειρώτικο κρέας στην πιο ελευθέρας βοσκής εκδοχή του

20170302_202145

Ο Γιώργος Μπούμπας, το ηπειρώτικο κρέας το γνωρίζει από παιδί και το έχει υπηρετήσει από βοσκός ως κτηνοτρόφος στα μαγικά βουνά της Βόρειας Ηπείρου, που διασχίζει ο Καλαμάς. Από τα βοσκοτόπια στο πιο μπουτίκ κρεοπωλείο των Μελισσίων, η ίδια αγάπη για το ελευθέρας βοσκής μοσχαράκι και αμνοερίφιο που έρχεται αποκλειστικά από την-τρίτης γενιάς πια- οικογενειακή φάρμα, συναντιέται με την πιο απόλυτη γαλλική κοπή αλλά και τις έτοιμες συνταγές, που φτιάχνουν μαριναρισμένες σε bbq σος πανσέτες και κοντοσούβλι, cup cakes με κιμά, τυρί και σφολιάτα, μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά και γραβιέρα, γαρδουμπάκια, κοκορετσάκια, κρουασάν με χοιρινό φιλέτο και καραμελλωμένο κρεμμύδι και διαφορετικής ωρίμανσης μπριζόλες που θα επιλέξεις από το ωριμαντήριο. Από το οικογενειακό τυροκομείο του 1925, που βράβευσε ο βασιλεύς Γεώργιος, θα διαλέξεις εξαιρετικά τυριά, πικάντικη, βουτυράτη γραβιέρα με επικάλυψη ρίγανη, δυόσμο, μαύρο πιπέρι καυτερή πάπρικα ή ωριμασμένη σε κρασί, εξαιρετική φέτα, βούτυρο και φρέσκο γάλα ιδανικό για κρέμες και γαλακτομπούρεκο. Σε ένα μαγαζί με μουσειακά εργαλεία και μια αύρα από γκαλερί στο Μανχάταν, θα συνδυάσεις το καλύτερο, υγιεινό, αληθινό κρέας με όλα όσα αξίζει να το συνοδεύσουν: σπάνια αλάτια, πιπέρια και μπαχαρικά, έτοιμες σάλτσες και μαρινάδες, ζυμαρικά και κρασιά αλλά και το ιδανικό ψωμάκι για τα σπιτικά σου μπέργκερς.

Μπούμπας, Κουντουριώτου 1, Μελίσσια 2106133019