alati

Οι γάλλοι το λένε fleur de sel, δηλαδή αφρό του αλατιού. Ολόλευκο και λαμπερό σαν τον αφρό των θαλασσινών κυμάτων, το πολύτιμο αλάτι του Τρικαλινού, μαζεύεται με 100% φυσικό και παραδοσιακό τρόπο από τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού στο Μεσολόγγι και δεν περνά από καμμιά χημική επεξεργασία όπως τα κοινά αλάτια του εμπορίου. Διατηρεί για πάντα τη φυσική του υγρασία και μερικοί μόνο κόκκοι, δίνουν μια άλλη, θαλασσινή νοστιμιά πάνω στα μαγικά απλά πράγματα της καθημερινότητας, όπως ένα αβγό, μια ντομάτα, ένα φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο. Δίνει, όμως, και τη δική του γκουρμέ εκδοχή πάνω σε μια λιωμένη σοκολάτα, μια κρέμα βανίλιας ή ένα παγωτό. 

Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, 2103628738