Το ιδανικό κέικ για να συνοδεύσεις τον καφέ ή ακόμη καλύτερα, το τσάι ή για να ξυπνήσεις γιορτινά ένα Κυριακάτικο πρωινό. Μου το έφτιαξε ο Αντρέας (Λαγός) και είναι ό,τι πρέπει για να εκμεταλλευτείς μια μαρμελάδα που ξεχάστηκε στο ψυγείο.
Υλικά για 6 άτομα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 αβγά
140 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
120 γρ. λιωμένη αλλά σε θερμοκρασία δωματίου, μαργαρίνη
Για τη γέμιση
150 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. μαρμελάδα (όποια σας αρέσει)
1 βανίλια
1 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 10 λεπτά τη ζάχαρη με τα αβγά. Είναι σημαντικό να τα χτυπήσουμε στο συγκεκριμένο χρόνο γιατί έτσι το κέικ θα βγει απίστευτα αφράτο.
Με το χέρι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δυό στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20 εκ., που θα έχουμε στρώσει με λαδόλοκολλα.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.
Ξεφορμάρουμε, και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα.
Για την κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο με τη βανίλια, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγύ.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το ξύδι και το θυμάρι.
Για το στήσιμο, βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα κέικ και το καλύπτουμε ομοιόμορφα με τη μαρμελάδα. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα. Σκεπάζουμε απαλά, με το άλλο κέικ.
Πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε.