Και χωρίς μαγείρεμα!

DSC_0094

Μια Τσικνοπέμπτη έξω, είναι πρωτίστως μια προσμονή. Για ξέφρενο, διονυσιακό γλέντι, μια μέθη και μια ζάλη από την ιερή τσίκνα της ψησταριάς. Στην πραγματικότητα, μια Τσικνοπέμπτη έξω είναι η απογοήτευση μιας μέρας που δεν πρόκειται να περάσεις πουθενά καλά. Είναι η ευκαιρία του κάθε μαγαζάτορα να ξεπουλήσει το χειρότερο κρέας του. Είναι ο συνωστισμός, η καθυστέρηση, η ταλαιπωρία χωρίς αντίκρυσμα.

DSC_0092

Κι όμως, βάλε το ραδιόφωνο να παίζει λαϊκά και άνοιξε το σπίτι σου, για μια αλησμόνητη Τσικνοπέμπτη, μόνο μ’αυτούς που αγαπάς, μόνο με το καλύτερο κρεατικό της αγοράς. Κι όλ’αυτά, χωρίς κόπο, χωρίς μαγείρεμα.

DSC_0110

Το ρηχό ταψί του φούρνου θα χωρέσει όλα μαζί τα κρεατικά. Μισή ώρα στους 180, και όσο ψήνεται η ποικιλία, εσύ ετοιμάζεις δυό σος, με ένα μόνο ανακάτεμα. Ένα κρασί, ένα τσίπουρο, ένα ωραίο ζυμωτό ψωμί και μια σαλάτα αρκούν να χορτάσουν το κέφι. Κάποιος να φέρει το γλυκό. Και φυσικά, επιτρέπονται τα πιάτα της μιας χρήσης, για να μην σου πω ότι επιβάλλονται!

DSC_0150

Το μόνο που σου χρειάζεται είναι το καλύτερο κρεοπωλείο και εγώ έχω ήδη ανακαλύψει για σένα ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ της Κυψέλης, Παξών 24-26 & Κερκύρας (2108821616). Υπέροχοι άνθρωποι που κάνουν και ντελίβερυ όπου και να βρίσκεσαι, μια τεράστια ποικιλία από έτοιμα κρεατικά, με τα πιο ισορροπημένα μπαχαρικά, λάιτ και υπερνόστιμα συνάμα.

DSC_0115

Εγώ διάλεξα τα καταπληκτικά, χωριάτικα λουκάνικα του Μουτεβελή, το γίγας αφράτο μπιφτέκι από κοτόπουλο γεμιστό με γλυκοπικάντικη γραβιέρα, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπιφτεκάκια κοτόπουλο και εντελώς γαλλικής κοπής, σαν μπιζουδάκια, λεπτοκομμένα παϊδάκια προβατίνας, σε δυό εκδοχές, μερακλίδικα με πιο πολύ λίπος και σχεδόν καθόλου λιπαρά. Από τα ράφια του ντελικατέσεν τους, μπορείς να διαλέξεις σάλτσες, εξαιρετικά αλάτια και λοιπά συνοδευτικά.

DSC_0112

Οι σος

Σος μουστάρδας με μέλι

Σε ένα μπολάκι ανακατεύεις 2 κ.σ. μουστάρδα, 11/2 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μαγιονέζα, χυμό από 1 λεμόνι και λίγη ρίγανη ή θυμάρι ή γλυκιά πάπρικα.

Σος με πελτέ ντομάτας

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις 2 κ.σ. πελτέ, 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύσι, 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.

Και του χρόνου!

DSC_0102