DSC_0407

Ποιός ο λόγος να πετάξεις τη χωριάτικη που περίσεψε από την προηγούμενη; Μα δεν τρώγεται, θα μου πεις, και θα συμφωνήσω μαζί σου.

DSC_0383

Μπορείς, όμως, να την προσθέσεις σε οποιοδήποτε λαδερό, στα φασολάκια, τις μπάμιες, το μπριαμ, τον κιμά του μουσακά, αφού πρώτα της αφαιρέσεις τα αγγουράκια. Μπορείς, όμως, να τη μεταποιήσεις σε μια από τις πιο νόστιμες ομελέτες, προσθέτοντας ένα ωραίο, ελληνικό, χωριάτικο ζυμαρικό που θα της ταιριάξει, όπως αυτά τα λινγκουίνι της ΗΛΙΣ από τη Ζαχάρω, φτιαγμένα με οικογενειακή, σπιτική παράδοση. Είναι πιο λεπτά από τα κλασικά λινγκουίνι και αυτό τα κάνει να στρώνουν πιο ομοιόμορφα μέσα στην ομελέτα. Μέσα στο πνεύμα της οικονομίας και της ανακύκλωσης, ένα πιατάκι χωριάτικη από χθες, γίνεται ένα ολόφρεσκο σημερινό, χορταστικό φαγητό!

Υλικά για 4 άτομα

DSC_0308

μισό πακέτο λινγκουίνι ΗΛΙΣ

1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τη φλούδα της

1 μικρό κρεμμύδι

1 πιπεριά

1 κ.γ. κάπαρη ή μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

1 κ.γ. ρίγανη

φέτα σπασμένη-κατά βούληση

½ φλ. ελαιόλαδο

6 αβγά

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λινγκουίνι al dente σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

DSC_0313

Βάζουμε τη χωριάτικη σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να μαραθεί η πιπεριά. Αν δεν έχει λάδι η σαλάτα, βάζουμε λίγο στο τηγάνι να ζεσταθεί πριν τη ρίξουμε.

DSC_0355

Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε τα στραγγισμένα λινγκουίνι και ανακατεύουμε.

DSC_0367

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τους προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω στη χωριάτικη. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού το αβγό.

DSC_0377

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Μ’αυτόν τον τρόπο η ομελέτα φουσκώνει ωραία και γίνεται ζουμερή, χωρίς να μπούμε στην ταχυδακτυλουργική διαδικασία να τη γυρίσουμε κι από την άλλη.

Όποιος τα καταφέρνει, τη γυρίζει με τον τρόπο του. Μόλις στερεοποιηθεί από πάνω το αβγό ίσα-ίσα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

DSC_0432

Tips

*Αν θέλεις, της προσθέτεις και επιπλέον τυρί, κάτι σε κίτρινο, τριμμένο.

*Για ομορφότερη όψη κι αν δεν βαριέσαι να ανάψεις φούρνο, μόλις ψηθεί η μια πλευρά, τη βάζεις με το τηγάνι στο φούρνο για να ροδίσει η επιφάνεια. Προσοχή μόνο, να μην στεγνώσει!

*Το μόνο από τη χωριάτικη που δεν ταιριάζει στην ομελέτα είναι το αγγούρι. Γι’αυτό το αφαιρούμε.

DSC_0440

*Θα βρείτε τα ΗΛΙΣ  Fb:  ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών Instagram:    ilis_traditional_pasta   

Ενδεικτικά σημεία πώλησης:

*Αθήνα: Αφοί Βασιλόπουλοι ΑΕ, delicatessen, παπαρηγοπούλου 3

   Ελληνοαγρός Μ.ΕΠΕ , delicatessen, Στοά Λεκκα 23-25

Άρωμα Γης, Φιλολάου 87, Παγκράτι

*Γλυφάδα: Φρουτεμπορική Μυλωνάς , Λεωφ. Βουλιαγμένης 185

*Πετρούπολη: Κρεοτεχνείο, Κεφαλληνίας 73

*Μοσχάτο: Μωραϊτης, Μακρυγιάννη 45

*Ν. Ηράκλειο: Φρουτεμπορική Μυλωνά, Λεωφ. Ηρακλείου 399
*Βάρη,     Delicatessen  «Το ΔΕΚΑ» Λ. Παϊζη 10  

 *Καλλιθέα  « ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ  ΧΑΝΙΩΤΗΣ», Ανδρομάχης  233    

 *Μαρούσι,   «ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ»  Μητροπόλεως 29