sika

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ήταν επιτυχημένος chef, μέχρι που μια μέρα αποφάσισε να παρατήσει μια σίγουρη καριέρα, για να επιστρέψει στα πατρικά κτήματα, στη γη, που είναι η αδυναμία του. Οι οικογενειακές συκιές στην Καλαμάτα του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία, η αρχαία ελληνική ποικιλία ταξιδεύει πια στο εξωτερικό, μέσα από τις συνταγές του Μιχάλη. Από τα ωραιότερα σύκα που έχω δοκιμάσει, ξεραίνονται στον ήλιο, όπως παλιά, χωρίς καμμιά χημική διαδικασία και ένα-ένα με το χέρι, γεμίζουν με ολόκληρο αμύγδαλο από τη Θεσσαλία. Το μυστικό της νοστιμιάς, το μείγμα ζάχαρης και κανέλας που έρχεται σε μια τόση-δα μικρή δόση, να δώσει ένα άλλο άρωμα στο σύκο και να το μετατρέψει από απλό αποξηραμένο σύκο σε ένα πολύ ενδιαφέρον και υγιεινό φοντάν!

Ελληνική Γη, Πεταλίδι, 6984731022