Κανένα σχόλιο

Metropolis, τα πιο μητροπολιτικά σάντουιτς

sa

Mε το που κάθησα στα σταντ του πεζοδρομίου, το κρύο νερό μου σε ντιζαϊνάτο πλαστικό ποτήρι, μια Septem και μια ΝΗΣΟΣ παγωμένες στο ειδικό για την καθεμιά ποτήρι, το σάντουιτς σερβιρισμένο σε τζαπανίζ ή έστω-μιλανέζικη-αισθητική με την ξύλινη πλατιά οδοντογλυφίδα που βοηθά να το φας χωρίς να διαλυθεί, ένοιωσα γύρω μου το καυσαέριο να διαλύεται. Ένοιωσα το Μιλάνο να κυκλοφορεί ανάμεσα στα σκούτερ της οδού Βουλής, ένοιωσα μια περηφάνια που δίπλα μου κάποιοι ξένοι έτρωγαν το μαύρο, προζυμένιο, ζυμωτό ψωμί από τον φούρνο του "Τάκη" στο Κουκάκι, γεμιστό με μια φέτα χοιρινό ψητό, μουστάρδα και γραβιέρα Τήνου.

Κάπως έτσι ονειρευόμουν το παραμυθένιο σάντουιτς, ρουστίκ και αριστοκρατικό συνάμα, όσο έβλεπα ολόγυρα τις σαντουιτσερί να ανοίγουν χτυπημένες από την ομοιογένεια της έλλειψης φαντασίας. Στο μικρό, πανέμορφο εσωτερικό, ένας πάγκος στην ουσία, να σου τρέχουν τα σάλια από τα ορεκτικά τυριά και αλλαντικά, όλα της πιο σπάνιας τοπικής παραγωγής και ολίγον από την ξένη, η ευγένεια των παιδιών, ο σεφ που ετοιμάζει μπροστά σου την πανδαισία που θα του υποδείξεις.

sand

Δοκίμασα ένα ζυμωτό ψωμί με rib-eye, καπνιστό μετσοβόνε και σάλτσα εστραγκόν, λευκό ψωμάκι με παλαιωμένο κασέρι Βόλου και παστράμι γαλοπούλας με πράσινο μήλο και σος horshradish, όλα σε κοσμική, απόλυτη ισορροπία, σαν να τρως σε πεντάστερο εστιατόριο. Διότι, το σάντουιτς δεν είναι καθόλου εύκολη ή γρήγορη υπόθεση της ξεπέτας. Εδώ αντιμετωπίζεται απολύτως γκουρμέ, ο σολομός καπνίζεται επιτόπου, συνδιάζεται με άνηθο και αγγουράκι, η παστουρμαδέλα του Sarry παντρεύεται με μαλακή φέτα και αγγουράκι τουρσί, το μαύρο ψωμί αναδεικνύει το μοσχαράκι που γεμίζει με αρσενικό Νάξου και παρ’όλο που ήμουν συνετή στην παραγγελία μου δεν μπόρεσα να αποτελειώσω τη μερίδα μου. Το υπόλοιπο μου ήρθε σε μια υπέροχη συσκευασία, κατευθείαν λες βγαλμένη από κάποιο υψηλό οίκο μόδας.

Και χόρτασα υγιεινά, με την αίσθηση ότι έφαγα σε ένα πολύ καλό εστιατόριο-στο πόδι! Την επόμενη έχω βάλει στόχο τα μπέργκερς και το καρπάτσο από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας!

Βουλής 9, Σύνταγμα, 210 3222122

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε