Κανένα σχόλιο

La Maison, Το Σπίτι Του Γλυκού

11225411_580533772150517_5886586845906761784_o

Ο Θανάσης Τσαγκλιώτης σπούδασε το γλυκό στην Ελλάδα, στη σχολή του Le Notre, δούλεψε στο Ritz, εκπαιδεύτηκε στο πανεπιστήμιο του Γουεσμίνστερ και δούλεψε κοντά στον Ραμόν Μοράτο. Δούλεψε σαν executif pastry chef στο Saint James Hotel (αστέρι Michelin) αλλά το όνειρό του ήταν να πάρει τη θέση του pastry chef στη διάσημη Fat Duck του Heston Blumenthal, κάτι σαν να λέμε στην κορυφή του παγκόσμιου γλυκού.

la maison

Στο μεταξύ, είχε ήδη γνωρίσει τη Γεωργία, που περίμενε το πρώτο τους μωρό. Μαζί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όταν στο αεροδρόμιο του γυρισμού, παίρνει το μήνυμα που τόσο πόθησε: ναι, η θέση πλάι στον Μπλούμενταλ τον περίμενε για μια μεγάλη διεθνή καριέρα. Το ταξίδι της επιστροφής, όμως, είχε ξεκινήσει και κερδισμένη από όλη την ιστορία, βγήκε τελικά η Καλλιθέα.

lamaison 3

Ένα δικό τους ζαχαροπλαστείο, όπου ο Θανάσης φτιάχνει τα γλυκά και η Γεωργία «κεντάει» το ντεκόρ της κάθε τούρτας, μια υψηλή ζαχαροπλαστική σε τιμές για κοινούς θνητούς, καμωμένη από σοκολάτα Valhrona και Domori και αληθινό βούτυρο. Ηφαίστειο από μανταρίνι και σοκολάτα μασκαρπόνε, μακαρόν λάιμ με μήλο και κανέλα ή καραμέλλα με κάσιους, εκλέρ με βατόμουρο, τάρτα λεμόνι, πάστα μοχίτο, σαβαρέν με ρούμι και φράουλες, τούρτα χαλβάς αλλά και όλα τα παραδοσιακά γλυκά ταψιού, με άρωμα βουτυράτο!

Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, 2167006518

404198_2551955414602_1698279578_n

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε