Κανένα σχόλιο

Ζελέ Από Σαμιώτικο Μοσχάτο Κρασί

zelekrasi

Photo Makos

Ένα γλυκό που γίνεται στο λεπτό, ελαφρύ, σικάτο και ντελικάτο, τέλειο για να κλείσει το δείπνο σε ένα κάλεσμα και φιλικό για τη νοικοκυρά, αφού-ακόμη καλύτερα-γίνεται και από τη προηγούμενη. Για μεγαλύτερο εφέ, μην το σερβίρετε σε ασορτί μπολάκια ή ποτηράκια. Μοιράστε το σε διαφορετικά διάφανα ποτήρια, σφηνάκια, της σαμπάνιας και του κρασιού, δημιουργώντας μερίδες για όλες τις ορέξεις. Τη συνταγή μου χάρισε η αγαπημένη μου φιλενάδα Ιωάννα www.sweetly.gr

 Υλικά

600 ml σαμιώτικο κρασί

20 γρ. ζελατίνα

200 ml χυμό πορτοκαλιού (καλύτερα φρέσκο)

150 ml νερό

φλούδα από 1 λεμόνι

80 γρ. ζάχαρη

 Εκτέλεση

Σε μερικές κουταλιές κρύο νερό, μουλιάζουμε τη ζελατίνα.

Σε ένα κατσαρόλι, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα να βράσει. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και συνολικά αφήνουμε το σιρόπι να βράσει 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ενσωματώνουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το μοιράζουμε σε ποτηράκια.

Το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον και το σερβίρουμε με φρούτα. Του ταιριάζουν τα σταφύλια, τα κεράσια, οι μπανάνες και τα κεράσια.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε