1 σχόλιο

Μπάμιες Με Κιμά

bamies

Αν μπορούσα, θα τις έτρωγα κάθε μέρα. Λαδερές, με κοτόπουλο, στη σχάρα, με ψάρι. Οι μπάμιες, σ'αυτή την αγαπημένη μου συνταγή, παντρεύονται με τον κιμά, σε ένα θεσπέσιο πιάτο, που μπορεί να ξεγελάσει και κανένα πιτσιρίκι να το φάει. Γίνονται ακόμη νοστιμότερες αν μείνουν την επόμενη μέρα και το μόνο που θέλουν είναι φρέσκο ψωμί για βούτες και φέτα για παρέα.Υλικά

500 γρ. μπάμιες

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 κ.σ. ξύδι

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 συσκευασία κονκασέ

1 κ.γ. ζάχαρη

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τις μπάμιες με το σκόρδο και φέρνουμε δυό-τρεις βόλτες.

Σβήνουμε με το χυμό της ντομάτας και το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Θα γίνει πιο νόστιμο αν δεν του προσθέσουμε νερό. Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο με μέτρο.

Μόλις μαλακώσουν οι μπάμιες και μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του, ρίχνουμε τον μαϊντανό και μπόλικο πιπεράκι.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε