IMG_20190904_184223

Μια ονειρεμένη μακαρονοομελέτα που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, με δυό ντομάτες ή με τη χωριάτικη που μας περίσεψε από την προηγούμενη.

IMG_20190904_183709

Το βούτυρο δίνει την πιο μελωμένη υφή και άρωμα στη ντομάτα, το τυρί κρέμα δένει με την ελαφρώς πικάντικη νοστιμιά του τα μακαρόνια. Από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού, που τρώγεται ωραιότατα και κρύο, στο γραφείο ή στην παραλία.

Υλικά για 4 άτομα

2  ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες

1 κ.γ. ρίγανη

6 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό

1 φλ. φέτα σπασμένη

100 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

100 γρ. φρέσκο τυρί Arla

6 αβγά

αλάτι-πιπέρι

1/3 του πακέτου σπαγκέτι βρασμένα

IMG_20190904_183614

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες με τις πιπεριές και το σκόρδο, αλατίζουμε.

Σοτάρουμε χωρίς να ανακατέψουμε πολύ, για 1-2 λεπτά. Δεν θέλουμε να μαραθούν τελείως οι πιπεριές και οι ντομάτες θέλουμε να βγάλουν το ζουμάκι τους και να μαλακώσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τη φέτα, τις ελιές, τον βασιλικό και τη ρίγανη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το τυρί κρέμα, τους προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Μ’αυτόν τον τρόπο η ομελέτα φουσκώνει ωραία και γίνεται ζουμερή, χωρίς να μπούμε στην ταχυδακτυλουργική διαδικασία να τη γυρίσουμε κι από την άλλη. Όποιος τα καταφέρνει, τη γυρίζει με τον τρόπο του. Μόλις στερεοποιηθεί από πάνω το αβγό ίσα-ίσα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για να μας βγει η ομελέτα ολοστρόγγυλη χωρίς να διαλυθεί, μόλις στερεοποιηθεί το αβγό από την κάτω πλευρά στο μάτι, τη μεταφέρουμε με το τηγάνι στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να στερεοποιηθεί το αβγό και στην επιφάνεια, για ελάχιστα λεπτά.

*Αν μας περίσεψε χωριάτικη σαλάτα από την προηγούμενη, δεν την πετάμε! Θα προσθέσουμε ντομάτα, θα την μεταφέρουμε στο τηγάνι και μ’αυτήν θα κάνουμε την ομελέτα μας.

IMG_20190904_184142

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!