Dine_athens_2019_FB_1oPost

28/1 με 10/2 τρώμε όλοι έξω, στην πιο μεγάλη ελληνική γιορτή του καλού φαγητού!

Dine_athens_2019_FB_post_proposal 02_7

Πόσες φορές δεν ονειρεύτηκα να φάω ένα άπαιχτο nigiri στο Freud Oriental, πόσες φορές θα ήθελα να επιστρέψω στο Simulγια τις κανθαρέλες με κρέμα πατάτας και αβγό ψημμένο στους 65 βαθμούς του Νίκου Θωμά; Όσες φορές, ίσως, θα ήθελα να δοκιμάδω σε repeatτο σκουμπρί του Σωτήρη Κοντιζά στο Nolan ή το φουα-γκρα με μακαντέμια, κρέμα μήλου και ράσμπερις στο & Food Sins. H καλή κουζίνα, όμως, κοστίζει και οι εποχές των πολλαπλών υποχρεώσεων δεν σου επιτρέπουν να είσαι όσο foodie θα επιθυμούσες.

Και φαίνεται πως δεν είμαι η μόνη παραπονούμενη, αφού πέρσι πάνω από 20 000 εραστές της γεύσης συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο Dine Athens, το οποίο φέτος στρώνει για τέταρτη χρονιά τα τραπέζια του. Για 14 μέρες, 120 εστιατόρια δημιουργούν ειδικά μενού με 15, 30 και 60 ευρώ ή με 15 και 30 ευρώ στο μεσημεριανό γεύμα, συν 10% επιπλέον έκπτωση για όσους διαθέτουν κάρτες της Alpha Bank.

Mια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσεις τον τριάστερο αυστριακό Jacob Jan Boerma που θα μαγειρέψει για 2 βραδιές στη Σπονδή, να αποκτήσεις προσωπική πείρα για τις μοναδικές κοπές του Άρη Βεζενέ, να επιστρέψεις στη θαλασσινή νοστιμιά του Λευτέρη Λαζάρου, να γευτείς την πολυσυλλεκτική δημιουργικότητα μας Cookoovaya ή τον απόλυτο μινιμαλισμό στη Hytra.

Πέρα από την υψηλότατη γαστρονομία, όμως, το Dine Athensαγκαλιάζει όλες τις κουζίνες του κόσμου αλλά και κάθε διάθεση: τη μαγική φρεσκάδα του ελληνικού βυθού στο Ταξιδεύοντας Ε/Γ, το φαγητό της μαμάς στον Μελίλωτο, την παρεϊστικη χαλαρή διάθεση με ρακές στο Μαύρο Πρόβατο, τη νοσταλγική κουζίνα στα Prosopa, την εξωτική, μπαρίστικη αύρα του Che.

Και αν από τη γεύση σε ενδιαφέρει η γνώση, υπάρχουν και οι οινογνωσίες και τα cooking masterclasses στο Yoleni’s, με τη Ντίνα Νικολάου, τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου να ανοίγουν τον ορίζοντα της προσωπικής μας μαγειρικής.

Kαι όπως κάθε θεσμός με λόγο ύπαρξης, νόημα και ουσία, το Dine Αthens κάθε χρόνο γιγαντώνεται, γίνεται όλο και πιο δικό μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εστιατορική κίνηση σε μια δύσκολη, νεκρή περίοδο αλλά και τα ιδρύματα απόρων μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ και του προγράμματος «Καμμία μερίδα φαγητού χαμένη».

Είμαι σίγουρη ότι κάπου εκεί έξω θα συναντηθούμε, αν φροντίσετε να κλείσετε έγκαιρα τραπέζι γιατί η ζήτηση είναι επικύνδινα τεράστια.:https://bit.ly/2Doqg27

Dine_athens_2019_FB_post_proposal 03b_Alpha bank

Γιατί το φαγητό είναι πολιτισμός, είναι αγάπη, είναι αγκαλιά, συνεύρεση. Και το ελληνικό εστιατόριο αξίζει τη δική του γιορτή.

#DineAthens.