1 σχόλιο

Τυροπιτάκι Μαγεία

DSC_1473

Συνταγές για τυροπιτάκια υπάρχουν δεκάδες. Παραδοσιακές και εξευγενισμένες. Σαν μάνα και νοικυρά, έχω δοκιμάσει τις περισσότερες. Με αγοραστό και με σπιτικό φύλλο.

www.nikon.com

www.nikon.com

Με ένα, με δυό, με τρία, με τέσσερα τυριά. Το τυροπιτάκι, όμως, στο οποίο έχω καταλήξει και ορκιστεί αιώνια πίστη, είναι αυτό εδώ. Γιατί είναι το πιο νόστιμο, το πιο "στιγμής", το πιο τραγανό. Και γίνεται με υλικά που μας βρίσκονται, όπως ένα φύλλο κρούστας στην κατάψυξη και φέτες τυρί του τοστ στο ψυγείο. Το μόνο που θέλει είναι ένα αληθινό, αρωματικό, αγελαδινό βούτυρο και να το φας την ώρα που βγαίνει από το φούρνο, μαστιχωτό, με κείνο το υπέροχο "κρακ"!

Υλικά

DSC_1326

1 πακέτο φύλλο κρούστας

2 πακέτα τυρί του τοστ σε φέτες (εγώ προτιμώ το Havarti γιατί λιώνει εκπληκτικά)

120 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

προαιρετικά για το πασπάλισμα, εγώ προτιμώ γλυκάνισο αλλά μπορείς να βάλεις σουσάμι, πάπρικα, ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τριμμένο τυρί ή όποιο μυρωδικό σου αρέσει ή ακόμη και τίποτα.

Εκτέλεση

Γιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

DSC_1376

Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο επίπεδο ταψί του φούρνου, το βουτυρώνουμε καλά και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.

Απλώνουμε μπροστά μας όλο το πακέτο με τα φύλλα, πάνω στο πλαστικό του περιτύλιγμα.

 

Βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο.

DSC_1358

Ξεκινώντας από την άκρη αριστερά, τοποθετούμε στη σειρά τις φέτες του τυριού, αφήνοντας ένα περιθώριο ανάμεσά τους. Χαράζουμε με μαχαίρι σε τετραγωνάκι.

DSC_1340

DSC_1354

DSC_1346

Τυλίγουμε σε ρολάκι σφιχτό, τη φέτα του τυριού με ένα φύλλο, προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες, σαν καραμέλλα, για να μην χυθεί το τυράκι όταν λιώσει στο ψήσιμο.

 

DSC_1363

DSC_1377

Συνεχίζουμε βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

 

Τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, τα βουτυρώνουμε πολύ καλά, τα πασπαλίζουμε με το υλικό της επιλογής μας.

DSC_1392

DSC_1410

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ωραία τα ρολάκια.

DSC_1513

Tip

*Αν στο ψυγείο σας έχετε φύλλο Βηρυττού, είναι το ίδιο καλό. Αν έχετε κουρού ή σφολιάτα, με τον πλάστη ανοίξτε το να γίνει πολύ λεπτό.

*Αν σας περισέψουν, λίγα λεπτά πέρασμα από το φούρνο και ξαναγίνονται τραγανά και ολόφρεσκα.

DSC_1500

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε