Κανένα σχόλιο

Σφολιατάκια Λουκούμι!

 

www.nikon.com

www.nikon.com

Ας πούμε ότι σε πιάνει μια ξαφνική ανάγκη για γλυκό, ότι έρχεται κόσμος ξαφνικά στο σπίτι ή ότι έχεις τραπέζι και το γλυκό δεν είναι οπωσδήποτε το μεγαλύτερο ταλέντο σου. Ένα φύλλο σφολιάτα και μερικά λουκούμια φτιάχνουν ένα γλυκό με μαγικό άρωμα τριαντάφυλλου, μέσα 15 λεπτά. Όταν έχω τραπέζι, τα ετοιμάζω από πριν και τα κρατάω στο ψυγείο. Όταν τρώμε το κυρίως, τα βάζω στο φούρνο. Μέχρι να μαζέψω τα πιάτα βγαίνουν λαχταριστά και καυτά, έτοιμα να τα δροσίσεις με ένα ωραίο παγωτό καϊμάκι και ένα γλυκό του κουταλιού. Υπερπαραγωγή χωρίς κόπο!

DSC_1531

Υλικά για 10 σφολιατάκια

DSC_1414

10 στρογγυλά φύλλα σφολιάτας, αυτά που παίρνουμε για τα τυροπιτάκια ή 1 φύλλο σφολιάτα που θα κόψουμε σε τετραγωνάκια

150 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

10 μεγάλα, φρέσκα, αφράτα λουκούμια κομμένα στη μέση

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο.

DSC_1378

Βγάζουμε τα σφολιατάκια από το ψυγείο τη στιγμή που πρόκειται να φτιάξουμε το γλυκό. Η σφολιάτα πρέπει να είναι πολύ κρύα, διαφορετικά δεν φουσκώνει ωραία στο ψήσιμο.

Στρώνουμε το χαμηλό ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος, το αλείφουμε με βούτυρο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στη μέση από κάθε σφολιατάκι βάζουμε ένα λουκούμι κομμένο στα δυο. Διπλώνουμε το σφολιατάκι στα δυό και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν καλά. Αν έχουμε φύλλο σφολιάτας, κόβουμε τετραγωνάκια, τα γεμίζουμε με το λουκούμι και με το χέρι μας τα τυλίγουμε σε μπαλάκια, τοποθετώντας την ένωση στον πάτο του ταψιού για να μην ανοίξουν.

DSC_1456

DSC_1436

DSC_1451

 

 

Αλείφουμε με βούτυρο τα σφολιατάκια.

DSC_1467 (1)

Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα τρώμε απαραιτήτως καυτά. Εγώ τα συνδυάζω με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού βύσινο.

DSC_1550

Tip

Αν θέλετε περισσότερες γεύσεις, μπορείτε να πάρετε μια ποικιλία λουκουμιών με διαφορετικά αρώματα.

DSC_1567

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε