Κανένα σχόλιο

Παστουρμαδόπιτα

DSC_1509

www.nikon.com

Γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, δεν της δίνεις, ίσως, και μεγάλη σημασία και μέσα από ένα ευχάριστο παράδοξο, είναι η μόνη που τελειώνει πρώτη στο τραπέζι, αφού δεν λείπει από κανένα μου κάλεσμα.

DSC_1510

Όλοι πέφτουν πάνω της με μάτια ολοστρόγγυλα από τη χαρά της όρεξης, για να την κατασπαράξουν μέσα σε λίγα λεπτά, αγνοώντας τις περίπλοκες υπερπαραγωγές του μπουφέ. Σας την συστήνω, λοιπόν, ανεπιφύλακτα. Το μόνο που θέλει, είναι να την φροντίσεις όπως η παράδοση: με τα καλύτερα υλικά! Καλό παστουρμά, καλό κασέρι και ένα αληθινό, αγελαδινό βούτυρο που θα της δώσει το φίνο αρώμά του και θα τραγανίσει το φύλλο.

Υλικά

DSC_1338

1 πακέτο φύλλο κρούστας

150 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

500 γρ. κασέρι παλαιωμένο σε φέτες

250 γρ. παστουρμά σε φέτες χωρίς το τσιμένι

2-3 ντομάτες σε λεπτές ροδέλες

λίγο μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για να μην κάψει και αλείφουμε το ταψί.

DSC_1376

Απλώνουμε 4 φύλλα στον πάτο του ταψιού πατσαβουριαστά, φροντίζοντας να βουυτυρώσουμε καλά το καθένα χωριστά.

DSC_1395

Πάνω τους απλώνουμε τις φέτες του τυριού. Αμέσως μετά τις ντομάτες και τέλος τον παστουρμά. Είναι σημαντικό η ντομάτα να μπει ανάμεσα στο τυρί και τον παστουρμά για να μην παπαριάσει το φύλλο με τα ζουμιά της αλλά και για να βγει ζουμερή η γέμιση.

DSC_1411

DSC_1431

DSC_1437

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης πατσαβουριαστά και καλά βουτυρωμένα και αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο.

DSC_1460

Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο.

Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νεράκι και χαράζουμε την πίτα.

DSC_1463

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Ιδανικά, τρώγεται ζεστή!!

DSC_1503

Tips

Ποτέ μην πετάτε τα ταψάκια των ζαχαροπλαστείων από μπακλαβάδες και λοιπά συροπιαστά γλυκά. Είναι από αλουμίνιο, το ιδανικό ταψί για τραγανές, ξεροψημμένες πίτες.

DSC_1489

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε