Κανένα σχόλιο

Τσιλμπίρ

DSC_1108

Η ποντιακή κουζίνα είναι απλή. Καμωμένη με δυό-τρία βασικά υλικά. Κουζίνα του φτωχού, γενναιόδωρη και χορταστική μέσα στη λιτότητά της.

DSC_1104

Κάπως έτσι μεταμορφώνει τα τηγανητά αβγά σε ένα υπέροχο πιάτο που το μόνο που σου ζητά είναι ένα αληθινό, αγελαδινό βούτυρο.

Υλικά για 4 αβγά

DSC_1050

4 αβγά

1 στραγγιστό γιαούρτι

1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο

200 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

αλάτι-πιπέρι

μπούκοβο

Εκτέλεση

DSC_1058

Σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο προσεχτικά, να μην μαυρίσει γιατί θα πικρίσει.

DSC_1061

Αδειάζουμε το σκορδοβούτυρο σε ένα μπολάκι και τηγανίζουμε τα αβγά στο ίδιο τηγάνι.

DSC_1072

DSC_1073

Στο πιάτο, στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα γιαούρτι, πάνω του βάζουμε τα αβγά και περιχύνουμε με το σκορδοβούτυρο.

DSC_1085

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, λίγο μπούκοβο ή πάπρικα ή ρίγανη ή κύμινο ή όποιο μυρωδικό μας αρέσει.

DSC_1092

*Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Όποιος θέλει βάζει όσο γιαούρτι του αρέσει και περισσότερο σκόρδο, αν είναι φίλος του!

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!

www.nikon.com

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε