Κανένα σχόλιο

Πηλιορίτικο Κοτόπουλο Με Πατάτες

DSC_0534

Το όνειρο κάθε εργαζόμενης νοικοκυράς είναι το μαγικό κουμπί που θα πατήσεις για να γίνει μόνο του το φαγητό. Έ, κάπως έτσι είναι το Slow Cooker.

DSC_0568

Είτε είσαι πρωτόπειρος μάγειρας είτε δεν έχεις χρόνο, βάζεις όλα τα υλικά στη γάστρα πριν κοιμηθείς το βράδυ, πατάς το κουμπί και το πρωί που θα ξυπνήσεις, έχεις έτοιμο ένα πεντανόστιμο, υγιεινό φαγητό. Ενεργοποιείς το διακόπτη στη θερμοκρασία που θα σου το διατηρήσει ζεστό, φεύγεις για τη δουλιά, επιστρέφεις και να πόσο εύκολη δουλιά είναι το σπιτικό φαγάκι.  Slow Cooker της Russel Hobbs σημαίνει υγεία, αφού η χαμηλή θερμοκρασία δεν σκοτώνει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, σημαίνει οικονομία, αφού καταναλώνει ελάχιστα, σημαίνει ευκολία! Μια συσκευή ελαφριά, που δεν πιάνει τόπο, πάναπλη στη χρήση με ένα μόνο διακόπτη και φτηνή στην αγορά της. Που μαγειρεύει τα πάντα, από σούπες μέχρι μπριζόλες και όσπρια, ανάλαφρα, με ελάχιστη λιπαρή ουσία-οπότε συμφέρει και στη δίαιτα.

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο ή και σε μερίδες, με την πέτσα του

4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες

4 ώριμες ντομάτες σε ψιλά κυβάκια ή 1 κονκασέ ή 3/4 από ένα κεσεδάκι ντοματίνια

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε πολύ χοντρά κομμάτια

1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη

θυμάρι φρέσκο ή ξερό ή φρέσκια ή ξερή ρίγανη

1 κ.σ. Καρίνο ή άλλο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα χέρια μας.

Βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο στη γάστρα του Slow Cooker και τα ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατίζουμε και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.

Με προσοχή, γιατί καίει πολύ η γάστρα, τη μεταφέρουμε στη θέση της, μέσα στο κεντρικό σώμα του slow cooker.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μοιράζουμε γύρω από το κοτόπουλο.

Το βάζουμε σε ταψί και γύρω του τις πατάτες.

Μοιράζουμε το βούτυρο, λίγο παραπάνω αλατοπίπερο, λίγη ρίγανη και μείγμα μπαχαρικών πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για 6 ώρες περίπου ή σε 3 αν είναι σε μερίδες. Δεν χρειάζεται καθόλου νερό. Θα γίνει λουκούμι μέσα στο ζουμάκι του.

Στην αρχή ζεσταίνουμε για 20 λεπτά στο high τη συσκευή και ύστερα κατεβάζουμε στο low.

Tip

*Αν θέλουμε,  μπορούμε να προσθέσουμε κυβάκια από οποιοδήποτε κίτρινο τυρί.

DSC_0523

www.russelhobbsslowcooker

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε