1 σχόλιο

Το Αβγό Μέσα Στο Κουλούρι

DSC_0126

Τηγανητό αβγό, κουλούρι Θεσσαλονίκης, άρωμα από βούτυρο και τραγανή σουσαμάτη κόρα!

DSC_0129

Θα μπορούσε να είναι ένα όνειρο για όλες τις ώρες, που τρώγεται πρωί, μεσημέρι, βράδυ αλλά και μετά το hang-over. Στην ουσία είναι μια εύκολη, πεντανόστιμη πραγματικότητα που χρειάζεται 3 απλά υλικά, ένα τηγάνι και 10 λεπτά από το χρόνο σου. Αν το κουλούρι είναι χθεσινό και σκληρό, δεν πειράζει. Το βούτυρο, όμως, πρέπει να είναι αληθινό, αγελαδινό και φρέσκο, σαν το Lurpak.

Υλικά

DSC_0074

1 κουλούρι Θεσσαλονίκης

100 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

3 αβγά

αλάτι-πιπέρι

όποιο μυρωδικό σας αρέσει: μπούκοβο, πάπρικα, ρίγανη, φρέσκο βασιλικό, θυμάρι.

Εκτέλεση

Θέλουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που να χωράει ίσα-ίσα το κουλούρι.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κουλούρι. Το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα, γύρω στο 1-2 λεπτά.

DSC_0089

DSC_0107

Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε τα αβγά που θα σπάσουμε σε μπολάκι, για να μην μας διαλυθούν.

DSC_0110

Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αβγά να ψηθούν. Η γνώμη μου είναι να μην παραψήσετε τον κρόκο γιατί το κουλουράκι θέλει τις βούτες του!

DSC_0114

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak!

DSC_0146

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε