Κανένα σχόλιο

Κατσικομακαρονάδα

20170417_135425

Όταν κάποτε, στις καλές εποχές, η αστακομακαρονάδα είχε γίνει το εθνικό μας πιάτο, με το φίλο μου σεφ Αντώνη Ρούσσο, είχαμε κάνει αγώνα για την επιβολή της κατσικομακαρονάδας.

20170417_131503

Μια από τις νοστιμότερες εθνικές μακαρονάδες, που γίνεται μέσα σε είκοσι λεπτά με το κατσικάκι ή το αρνάκι που έχει περισέψει από την προηγούμενη. Μπορεί να είναι ο οβελίας, μπορεί ένα κατσικάκι μαγειρεμένο με οποιονδήποτε τρόπο. Την επόμενη φορά που θα βάλετε ένα μπουτάκι στο φούρνο, κάντε τα δυό για να μαγειρέψετε το ένα μακαρονάδα την επομένη. Κόλαση! Που ταιριάζει με ένα ελληνικό, αγνό ζυμαρικό, όπως η χοντρή, νόστιμη και χορταστική παπαρδέλα της ΗΛΙΣ, με παράδοση 3 γενεών και καταγωγή από τη Ζαχάρω της Πελοποννήσου, που ξέρει από ζυμαρικά.

Υλικά για 5 άτομα

20170417_131544

1 πακέτο παπαρδέλες ΗΛΙΣ

600 γρ. κατσικάκι ή αρνάκι ξεκοκκαλισμένο, ψημμένο από την προηγούμενη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 συσκευασία κονκασέ

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι κομμένο στα 4

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

20170417_131527

Εκτέλεση

Βάζουμε τις παπαρδέλες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

20170417_133212

Σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

20170417_132450

Ρίχνουμε το κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Αλατίζουμε.

20170417_132620

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και το πορτοκάλι.

20170417_132749

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το αρνάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά.

20170417_134436

Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και αφαιρούμε τα πορτοκάλια, αφού πιέσουμε να βγει το εσωτερικό τους.

20170417_134903

Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το αρνάκι και τη σάλτσα.

20170417_135459 (1)

Tip

Αν το αρνάκι σας είναι λιπαρό, βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο. Αν είναι μόνο ψαχνό, αυξήστε την ποσότητα.

20170417_135553

*Θα βρείτε τα ΗΛΙΣ  Fb:  ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών Instagram:    ilis_traditional_pasta   

Ενδεικτικά σημεία πώλησης:

*Αθήνα: Αφοί Βασιλόπουλοι ΑΕ, delicatessen, παπαρηγοπούλου 3

   Ελληνοαγρός Μ.ΕΠΕ , delicatessen, Στοά Λεκκα 23-25

Άρωμα Γης, Φιλολάου 87, Παγκράτι

*Γλυφάδα: Φρουτεμπορική Μυλωνάς , Λεωφ. Βουλιαγμένης 185

*Πετρούπολη: Κρεοτεχνείο, Κεφαλληνίας 73

*Μοσχάτο: Μωραϊτης, Μακρυγιάννη 45

*Ν. Ηράκλειο: Φρουτεμπορική Μυλωνά, Λεωφ. Ηρακλείου 399
*Βάρη,     Delicatessen  «Το ΔΕΚΑ» Λ. Παϊζη 10  

 *Καλλιθέα  « ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ  ΧΑΝΙΩΤΗΣ», Ανδρομάχης  233    

 *Μαρούσι,   «ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ»  Μητροπόλεως 29  

 *Μελίσσια  «Meat - Delicatessen Megoulis» Κ. Καραμανλή 2    

 20170417_135648
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε