Κανένα σχόλιο

Κοχυλάκι Με Καλαμαράκι

20170323_111836

Με καλαμαράκι του κουτιού, μια μακαρονάδα, κυριολεκτικά, του κουτιού!

20170323_112029

Τόσο νόστιμη και εντυπωσιακή που δεν διστάζω να τη σερβίρω ακόμη και στα γιορτινά μου τραπέζια. Ιδανική για τη νηστεία αλλά και όταν θέλεις να ετοιμάσεις κάτι μέσα σε 10 λεπτά, εύκολα και πεντανόστιμα. Με υλικά που συνήθως έχουμε σπίτι. Σημασία έχει να σου βρίσκεται το σωστό ζυμαρικό, όπως το κοχύλι με λαχανικά της ΗΛΙΣ, με ντομάτα, σπανάκι, καρότο και πατζάρι, ένα αγνό, ελληνικό ζυμαρικό μικρής παραγωγής, με παράδοση 4 γενεών από τη Ζαχάρω της Ηλείας, ζυμωμένο με σιμιγδάλι έτσι να κρατάει το σχήμα και τη γεύση του και να μην λασπώνει. Αλλά και ένα καλό καλαμαράκι σε κονσέρβα, που πάντα σε σώζει σε δύσκολες στιγμές.

Υλικά για 4 άτομα

20170323_104654

1 πακέτο κοχύλι με λαχανικά ΗΛΙΣ

2 συσκευασίες καλαμράκι κονσέρβας

2 συσκευασίες κονκασέ

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο ή 1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτήρι ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι ή μπούκοβο για όσους το θέλουν πιο πικάντικο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τα στραγγίσουμε.

20170323_110314

Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια από το ζουμί τους.

Όσο βράζουν τα κοχύλια, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, φέρνουμε δυό βόλτες και προσθέτουμε τα καλαμαράκια.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο ή το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε το κονκασέ, τα ντοματίνια και τη ζάχαρη, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

20170323_111120

Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί 10-15 λεπτά.

20170323_111233

Με την κουτάλα των μακαρονιών ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια, αφήνοντας να φύγει το πολύ νερό.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι η μακαρονάδα να πιει όλα της τα ζουμάκια και να μελώσει, για 1 λεπτό περίπου.

Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι ή μπούκοβο.

20170323_111831

Tip

*Το ίδιο της ταιριάζει και ο άνηθος ή ο βασιλικός. Βάλτε μπόλικο και από τα δύο!

20170323_113036

*Θα βρείτε τα ΗΛΙΣ  Fb:  ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών Instagram:    ilis_traditional_pasta   

Ενδεικτικά σημεία πώλησης:

*Αθήνα: Αφοί Βασιλόπουλοι ΑΕ, delicatessen, παπαρηγοπούλου 3

   Ελληνοαγρός Μ.ΕΠΕ , delicatessen, Στοά Λεκκα 23-25

Άρωμα Γης, Φιλολάου 87, Παγκράτι

*Γλυφάδα: Φρουτεμπορική Μυλωνάς , Λεωφ. Βουλιαγμένης 185

*Πετρούπολη: Κρεοτεχνείο, Κεφαλληνίας 73

*Μοσχάτο: Μωραϊτης, Μακρυγιάννη 45

*Ν. Ηράκλειο: Φρουτεμπορική Μυλωνά, Λεωφ. Ηρακλείου 399
*Βάρη,     Delicatessen  «Το ΔΕΚΑ» Λ. Παϊζη 10  

 *Καλλιθέα  « ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ  ΧΑΝΙΩΤΗΣ», Ανδρομάχης  233    

 *Μαρούσι,   «ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ»  Μητροπόλεως 29  

 *Μελίσσια  «Meat - Delicatessen Megoulis» Κ. Καραμανλή 2    

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε