2 σχόλια

Μαγικό Κέικ Μπανάνας

 

unnamed-9

Το πρωτοέφτιαξα πριν 15 χρόνια, όταν ο γιός μου ήταν ακόμη μικρός. Στην αρχή ξαφνιάστηκα με τη συνταγή, πώς γίνεται γλυκό με τόση λίγη ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο; Το σπίτι μοσχομύρισε μπανανένια καραμέλλα, ο γιός μου το ερωτεύτηκε και από τότε, δεν ξανακάναμε κανένα άλλο κέικ. Εύκολο, οικονομικό, ιδανικό για να εκμεταλλευτείς τις υπερώριμες μπανάνες που μαυρίζουν στη φρουτιέρα, το μόνο που θέλει είναι ένα αληθινό, αγελαδινό βούτυρο που θα του δώσει αυτή τη μαγική γεύση ζεστής καραμέλλας με εξωτικό άρωμα μπανάνας. Υγιεινό, ό,τι καλύτερο σε γλυκό μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί!

20161229_140933

Υλικά

125 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
½ φλ. ζάχαρη
2 αβγά
3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες κομμένες με το χέρι σε πολύ ψιλά καρεδάκια
1 βανίλια
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. μέλι
1 1/2 φλ. φαρίνα

Εκτέλεση

20161229_121907

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τις μπανάνες.

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια μικρή φόρμα για κέικ που θα βουτυρώσουμε και θα αλευρώσουμε.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αν το τρυπήσετε και δείτε ότι παραμένει ελάχιστα υγρό στο εσωτερικό, μην ανησυχήσετε, έτσι πρέπει να είναι! Είναι ένα ελάχιστα υγρό και ζουμερό κέικ γιατί περιέχει πολύ φρούτο.

unnamed-7

Tip

Συνήθως, στο σούπερ-μάρκετ δίνουν ξεχωριστά, σε πολύ φτηνή τιμή τις υπερώριμες μπανάνες που δεν σου γεμίζουν το μάτι. Αυτές είναι οι ιδανικές γι'αυτή τη συνταγή.

Το καλό φαγητό αξίζει Lurpak

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε