Κανένα σχόλιο

Los Loros

unnamed-10

Παπαγαλίζοντας το street food της Λατινικής Αμερικής

unnamed-13

 Οι απανταχού σεφ του πλανήτη, αποφασίζουν να βάλουν στις κουζίνες τους, όσο αστεράτες και να είναι, την κουζίνα του δρόμου, αυτή που λατρεύουν να τρώνε και στην προσωπική τους ζωή. Δίνοντας ένα τελικό χτύπημα στον καθωσπρεπισμό της γαλλικής κουζίνας, το street food γίνεται παγκόσμια μόδα και κάπως έτσι, ο Μάρκο Ρόσσι, που μέχρι πρότινος μαγείρευε στο Nixon, ποτίζοντας ταυτόχρονα τον «μαϊντανό», το δικό του μαγειρικό σάιτ, αποφάσισε να στήσει ένα νόστιμο κλουβί για τους παπαγάλους του, Los Loros, στη γειτονιά που πρωτίστως αγάπησε το έθνικ, καλό φαγητό, στο Σύνταγμα.

unnamed-14

Στην Ελλάδα, το μόνο που ξέραμε από λάτιν γεύση ήταν μια κακοποιημένη, πλαστική εκδοχή των μεξικάνικων τάκος και ο Μάρκο, την αληθινή λατίνα γεύση του δρόμου, την αγάπησε στη Ν. Υόρκη. Τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα και την Κολομβία του δίδαξαν το πώς και το ακριβώς της συνταγής και, ευτυχώς για μας, μαζί με την γλύκα-Μάρω Παρασκευούδη, ήρθαν να μοιραστούν μαζί μας τη γεύση των arepas-στρογγυλά πιτάκια από καλαμποκάλευρο που γεννήθηκαν στη Δ. Κολομβία για να κατακτήσουν όλη τη Λ. Αμερική, και των empanadas-βλέπε τηγανητά, γεμιστά πιτάκια-όπως λέμε τυροπιτάκι στη γλώσσα μας.

unnamed-11

Η Μάρω στο ταμείο, ο Μάρκο στην κουζίνα του πάγκου, ζεστά σπιτικά, τραγανά καλαμποκοπιτάκια γεμίζουν με καραμελλωμένο χοιρινό, ξεψαχνισμένο, σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, με pabellon, με καρχαριάκι, την αρωματική φασολάδα της Βενεζουέλας, με φελάφελ από μαύρα φασόλια, νοστιμίζουν με αβοκάντο, salsa picada, λάιμ, triguisar και achiote, γλυκά, μαγικά, ζεστά μπαχαρικά της λατίνας νοστιμιάς.

unnamed-16

Τα empanadas γεμίζουν με κιμά, μοσχαράκι, φρέσκο κόλιανδρο, κινόα και σπανάκι, τρώγονται υπέροχα με μια δροσιά από φετούλα λάιμ πάνω στην τραγανή ζύμη τους. Αντί για πατάτες, τραγανές σαν κρύσταλλο τηγανητές plantains (patacones), ένα είδος μπανάνας που τρώγεται μόνο μαγειρεμένη και τηγανητή cassava, άλλη ρίζα, με σκορδάτη μαγιονέζα.

unnamed-15

Κολομβιανός καφές και ωραία ρούμια, μπύρες, ωραία περαντζάδα στο σταντ του πεζοδρομίου και γλυκά bocadillos μπουκίτσες, με κρέμα τυριού και πραλίνα φουντουκιού σε arepas. Επιτέλους, η αλήθεια της παραμυθένιας λατινοαμερικάνικης γεύσης, να τη φας σε χωνάκι!

unnamed-17

Los Loros, Ξενοφώντος 14 & Νίκης, 2103243232

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε