Κανένα σχόλιο

Η Απόλυτη Κρεατόσουπα

20170107_150854

Μια σούπα που ζεσταίνει το κορμί, το μυαλό και την ψυχή, αντίδοτο στις χαμηλές θερμοκρασίες, στις σωματικές και τις ψυχικές κακουχίες, στη μοναξιά, τα κρύα βράδια και όλες τις παγωνιές της ζωής.

20170107_150754

Υλικά

600 γρ. γίδα (2-3 παϊδάκια) και μοσχαρίσιο ποντίκι

100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak

1 πράσο σε ροδέλες

1 καρότο σε ροδέλες

2-3 μπουκετάκια από κουνουπίδι

1 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4-5 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο

2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

2-3 μπαχάρια ολόκληρα

2 αβγά

χυμό από 1 ή 2 λεμόνια

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

20170107_150934

 

Σε μια κατσαρόλα-ή στη χύτρα ταχύτητας για οικονομία και γρηγοράδα-βάζουμε το κρέας σε άφθονο νερό, να βράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να βγαίνει μόνο του από το κόκκαλο.

Στραγγίζουμε το κρέας και το ζωμό, για να μην έχουν μείνει μέσα του μικρά κοκκαλάκια.

Αφαιρούμε τα κόκκαλα από το κρέας και το διαλύουμε σε μεγάλες μπουκιές.

Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το κουνουπίδι, το καρότο, το σέλινο, το μαϊντανό, το λάχανο, την πιπεριά, το μπαχάρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το κρέας και τον ζωμό, αλατίζουμε και ελέγχουμε αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Πρέπει το υγρό να καλύπτει ένα δάχτυλο πιο πάνω τα λαχανικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Μόλις μαγειρευτεί η σούπα, ελέγχουμε το αλάτι και σβήνουμε τη φωτιά.

Χτυπάμε στο μούλτι ή σε μεγάλο μπολ, τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Κουτάλα-κουτάλα, ρίχνουμε ζωμό από τη σούπα στο αβγό ανακατεύοντας. Όταν γεμίσει το μπολ μας, μεταφέρουμε το μείγμα στη σούπα και με γρήγορες κινήσεις την ανακατεύουμε καλά.

Το μόνο που χρειάζεται για συνοδεία είναι φρυγανισμένο, ωραίο ψωμάκι με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ρίγανη.

20170107_151419

Tip

Αν θέλουμε τη σούπα ακόμη πιο ελαφριά, φτιάχνουμε το ζωμό από την προηγούμενη και τον αφήνουμε στο ψυγείο. Όλο το λίπος θα στερεοποιθεί στην επιφάνεια, οπότε πανεύκολα το αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

Γιατί το καλό φαγητό αξίζει Lurpak

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε