Κανένα σχόλιο

Γλυκιά Τυρόπιτα

20160827_103227

Την δοκίμασα πρώτη φορά στο Πάπινγκο, στα Ζαγοροχώρια.

20160827_095126

Κάθε πρωί, στο άψε-σβήσε, μας την έφτιαχνε η κυρά του ξενώνα που μέναμε, σαν εναλλακτική της μπουγάτσας. Εκεί τη λένε στρούλι και νομίζω ότι δεν έχω φάει τίποτα νοστιμότερο για πρωινό.

 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ. φέτα

4 αβγά

1 φλ. ζάχαρη

φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο για τα φύλλα (περίπου 150 γρ.)

20160827_103201

 Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα αβγά.

Απλώνουμε στον πάγκο κάθε φορά 3 φύλλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη όλη την επιφάνεια.

Στην άκρη του φύλλου, απλώνουμε το μείγμα της φέτας.

20160827_094031

Τυλίγουμε σε μπαστουνάκι και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

20160827_095004

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και αλείφουμε πλουσιοπάροχα με βούτυρο την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

 Tip

Αν ανοίξετε φύλλο σπιτικό-που φυσικά δεν συγκρίνεται η νοστιμιά του- υπολογείστε 1 φύλλο για κάθε ρολάκι.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε