Κανένα σχόλιο

Μακαρονάδα Με Κεφτεδάκια

20150922_140239

Χρόνος προετοιμασίας: 40, ψήσιμο: 30

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

 Υλικά για 4-5 άτομα

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 αβγό

1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό

1 χοντρή φέτα ψωμί μουσκεμένο σε νερό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

6 κ.σ. ελαιόλαδο

3 πολύ ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 συσκευασία κονκασέ

3 πιπεριές κέρατα χωρίς τα σπόρια τους

3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

αλάτι-πιπέρι

Σπαγγέτι ή το ζυμαρικό που σας αρέσει

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά για 10 τουλάχιστον λεπτά τα υλικά του κιμά αφού στίψουμε το ψωμί από το νερό. Τον αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε για λίγο τις πιπεριές στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τον πελτέ και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα περιττά υγρά της ντομάτας. Προσθέτουμε στο τηγάνι στους κεφτέδες, σκεπάζουμε με καπάκι και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα με τα μακαρόνια και τα κεφτεδάκια!

Tips

*Το χειμώνα που δεν βρίσκουμε βασιλικό βάζουμε στη σάλτσα ένα κλωναράκι φασκόμηλο.

*Με αυτή τη σάλτσα μεταμορφώνουμε σε ένα ολόφρεσκο φαγητό τους τηγανητούς κεφτέδες που περίσεψαν από την προηγούμενη.

*Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια ελαφρά και ακόμη πιο αφράτα, μπορείτε να μην τα τηγανίσετε αλλά να φτιάξετε τη σάλτσα και να τα προσθέσετε στο τηγάνι. Τα σκεπάζετε με τη σάλτσα και με καπάκι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε