3 σχόλια

Ελαφριά Σαν Πούπουλο Πορτοκαλόπιτα

portokalopita

Αυτή τη συνταγή μου την έκαναν τα παιδιά που έχουν το ζαχαροπλαστείο ΦΥΣΙΣ στην Αγ. Παρασκευή, που είναι το αγαπημένο μου: πεντανόστιμα γλυκά, με βιολογικά προϊόντα και χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε κι εσείς, για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα, να το φτιάξετε με βιολογικά υλικά.

Υλικά

250 γρ. μαύρη ζάχαρη

200 γρ. γάλα

175 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια

450 γρ. φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

250 γρ. νερό

350 γρ. μαύρη ζάχαρη

60 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο ανοιχτό να ξεραθεί εντελώς ή διαφορετικά το σπάμε σε κομμάτια, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε να ροδίσει στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, σε ένα απλωτό ταψάκι.

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη μπέκιν, το ξύσμα και το χυμό.

Προσθέτουμε στο μείγμα το φύλλο σπασμένο ακανόνιστα με το χέρι και μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα μόλις βγει ζεστή από το φούρνο, με ζεστό το σιρόπι.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε