1 σχόλιο

Το Ταλαγάνι

talagani

Παράγεται στη Μεσσηνία και πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για παραδοσιακό τυρί της περιοχής. Όμως, το χειροποίητο τυρί από 100% πρόβειο γάλα, που ψήνεται καλύτερα απ'όλα στη σχάρα, με βουτυράτη γεύση κάπου ανάμεσα στη φορμαέλα και το χαλούμι, είναι στην πραγματικότητα ένα ελληνικό success story, που έχει κατακτήσει τον κόσμο από τη Σουηδία ως τη Σιγκαπούρη. Ο Κώστας Αποστόλου, κύπριος που εγκαταστάθηκε στη Μεσσηνία για να ασχοληθεί με καλλιέργειες, είδε τη ζωή και την επιχείρησή του να αλλάζουν, όταν η γυναίκα του Ελένη από την Αριδαία, άρχισε να φτιάχνει αρχικά για το σπίτι και τους φίλους, ένα σπιτικό τυρί σε συνταγή της γιαγιάς της. Το ταλαγάνι-ένα άλλο όνομα για την κάπα του τσοπάνη-κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις, οι νέοι σεφ το υιοθέτησαν αμέσως στην κουζίνα τους κι εμείς στη δική μας. Γίνεται μοναδικό σαγανάκι, δεν διαλύεται στη σχάρα, ταιριάζει σε σαλάτες και με ψητά φρούτα.

Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 αλλά και σε σούπερ-μάρκετ και στα περισσότερα μαγαζιά με τοπικά προϊόντα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε