Κανένα σχόλιο

Ρολό Κοτόπουλο Στη Λαδόκολα

kotopoulo

Όταν υπάρχει έτοιμο ρολό κοτόπουλο στην κατάψυξη, υπάρχει πάντα φαγητό στο σπίτι, όχι μόνο για σένα αλλά και για τους φίλους που θα σου προκύψουν ξαφνικά. Επίσης, το ρολό κοτόπουλο είναι μιας πρώτης τάξης καλή ιδέα για όσους δεν τα πολυκαταφέρνουν ή τώρα γράφουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα στην κουζίνα: αν το πετύχεις στο αλάτι και το ψήσεις στους 180 αποκλείεται να μην πετύχει: τα μπόλικα λιπάκια του θα το ψήσουν εγγυημένα ζουμερό. Ωστόσο, το μυστικό είναι να ψωνίσεις ένα καλό ρολό, από τον χασάπη που εμπιστεύεσαι, γιατί το ρολό είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον ασυνείδητο, να κρύψει μέσα του τη δεύτερη ποιότητα που έχει για πέταμα ή κακής ποιότητας αλλαντικά και τυριά με υπερβολικά λιπαρά. Ακόμη καλύτερα, αγοράζεις τα δικά σου υλικά για τη γέμιση και ζητάς από τον χασάπη σου να φτιάξει sur mesure το δικό σου ρολό. Εύκολος και γρήγορος, ο παρακάτω τρόπος για να το μαγειρέψεις, ξεφεύγει από την κλασική πεπατημένη του κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες.

Υλικά

1 ρολό κοτόπουλο

1 κολοκύθι σε ροδέλες

1 πιπεριά σε ροδέλες

2 πατάτες σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

φρέσκια ή ξερή ρίγανη ή θυμάρι 

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κοφτή μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας

2 μεγάλες ξεφλουδισμένες ντομάτες σε ροδέλες

αλάτι-πιπέρι

χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το αλατοπίπερο, το μισό μείγμα μπαχαρικών, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Με τα χέρια γίνεται καλύτερα ή δουλιά.

Αφαιρούμε το δίχτυ από το ρολό κοτόπουλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 5 μερίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.

Κόβουμε το χαρτί ψησίματος σε κομμάτια ευρύχωρα και το βάζουμε διπλό. Σε κάθε πακετάκι μοιράζουμε τα λαχανικά, πάνω τους το κοτόπουλο και τέλος από 2-3 φετάκια ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και λίγη επιπλέον ρίγανη ή θυμάρι, κλείνουμε καλά τα πακετάκια.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα.

Το 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε