1 σχόλιο

Χοιρινά Μπριζολάκια Με Μέλι, Μουστάρδα, Πορτοκάλι

 brizola

Aπό τις συνταγές που μου έχει εμπνεύσει ο γιος μου, για την ακρίβεια αυτό το εκνευριστικό "μαμά πεινάω" που μεταφράζεται σε δυό λεπτά το πολύ πρέπει να φάω αλλιώς θα σου κάνω τη μέρα κόλαση. Πεντανόστιμη και εύκολη αρκεί να έχεις φροντίσει από πριν να σου βρίσκεται ένα κομμάτι κρέας στην κατάψυξη, που θα αποψύξεις στο φούρνο μικροκυμάτων.

Υλικά

1 χοιρινό μπριζολάκι από λαιμό για κάθε άτομο. Ζητάμε από το χασάπη μας να τα κόψει λεπτά

1 κ.γ. θυμάρι ή λίγη φρέσκια ρίγανη

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέβουμε καλά το πορτοκάλι, το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι.

Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Αν το τρυπήσουμε με μαχαίρι είναι έτοιμο όταν πια δεν βγάζει ζουμάκι.

Ρίχνουμε το μείγμα της σος στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει, για 1 λεπτό περίπου.

Tip

Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με κοτόπουλο ή με ψαρονέφρι.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε