2 σχόλια

Το Τέλειο Κέικ Μπανάνα

 

cakeΑυτή τη συνταγή τη χρωστώ στη φίλη μου Μίνα Κακανιά. Μαζί της συμφιλιώθηκα με τα κέικ, αφού πάντα πετυχαίνει και πάντα φουσκώνει, είναι υγιεινή και δίνει ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα που σου αφήνει ένα αδιόρατο άρωμα καραμέλας.

Υλικά

125 γρ. βούτυρο αγελάδος
½ φλ. ζάχαρη
2 αβγά
3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες κομμένες με το χέρι σε πολύ μικρά κομματάκια
1 βανίλια
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. μέλι
1 1/2 φλ. φαρίνα

 Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τις μπανάνες. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια μικρή φόρμα για κέικ που θα βουτυρώσουμε και θα αλευρώσουμε.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς.

Tip

Συνήθως, στο σούπερ-μάρκετ πωλούν ξεχωριστά σε πολύ φτηνή τιμή τις υπερώριμες μπανάνες που δεν σου γεμίζουν το μάτι. Αυτές είναι οι ιδανικές γι'αυτή τη συνταγή.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
σχολιάστε